Een goede bewaring van uien begint in het veld met Royal MH

De Nederlandse ui is een echt exportproduct. Jaarrond worden partijen over de gehele wereld verkocht waardoor het noodzakelijk is om een groot deel van de uien gedurende langere tijd te bewaren. De inzet van Royal MH in de teelt maakt dit mogelijk.

Na opname van Royal MH vormt de bol inwendig geen nieuwe cellen meer terwijl de bestaande cellen wel gewoon kunnen uitgroeien. Hiermee wordt de vorming van een nieuwe spruit tijdens bewaring voorkomen terwijl de ui in het veld wel kan volgroeien. Belangrijk is hierbij dat u op het juiste moment en onder goede omstandigheden de bespuiting uitvoert.

Moment van spuiten

Onder ideale omstandigheden wordt Royal MH ingezet wanneer 10% van de uien gestreken is. Richt u zich bij de inzet van Royal MH op het gemiddelde beeld van een perceel. Wacht niet op de allerlaatste kleine ui en schrik niet van een voorloper die net wat eerder strijkt.

Omstandigheden

Royal MH dient te worden opgenomen door het gewas. Kies dus voor inzet wanneer de weersomstandigheden (temperatuur en RV) opname ook toelaten. Door de jaren heen ligt het beste spuitmoment vaak net in het begin van de avond. Let hierbij ook op voldoende aandroogtijd. Royal MH heeft minimaal twee weken nodig om volledig door de bol opgenomen te worden. Houd daarom ook na de bespuiting uw gewas in ieder geval twee weken gezond en vitaal.

Advies

  • Royal MH 3,75 kg/ha (klik hier voor het etiket)
  • Voeg een uitvloeier toe en spuit met ruim water (minimaal 500 l/ha)
  • Gematigde temperaturen en hogere RV zijn ideale omstandigheden voor toepassing
  • Na de bespuiting dient het gewas minimaal 10 uur droog te blijven
  • Bespuiting niet combineren met andere middelen.
Een goede bewaring van uien begint in het veld met Royal MH