Kiemremming
Kiemremming aardappelen en uien

Royal MH zorgt voor een langdurige spruit- en kiemremming tijdens de bewaarperiode voor aardappelen en uien. Het is een product op basis van de actieve stof maleïnehydrazide. Deze werkt systemisch en bereikt via het gewas de knollen van de aardappel en de bolstoel bij de ui-achtigen. Deze stof stopt de celdeling. De celgroei en celstrekking gaan wel gewoon door, waardoor de opbrengst zich normaal blijft ontwikkelen. Het moment van toepassing is bepalend hierin.

De voordelen van kiemremming met Royal MH:

  • Behoud van uitwendige kwaliteit
  • Beperking van inwendige kieming
  • Goede beheersing van aardappelopslag
  • Gemakkelijk in het gebruik:
    – Uitstekende korrelformulering met een goede oplosbaarheid
    – Geconcentreerd product, waardoor een kleine hoeveelheid per hectare nodig is

Toepassing in consumptie- en zetmeelaardappelen 
Voor het tegengaan van kieming van de knollen tijdens de bewaring en het tegengaan van aardappelopslag in het volggewas een éénmalige gewasbehandeling in het veld uitvoeren.

Kiemremming
De werkingsduur is afhankelijk van het ras, jaar van toepassing en de bewaaromstandigheden. Een aanvullende behandeling met een ander toegelaten kiemremmingsmiddel is in veel gevallen noodzakelijk, maar kan soms ook achterwege blijven. Dit is afhankelijk van het ras, de bewaaromstandigheden en uiteraard het moment van afleveren. Inspecteer daarom met regelmaat de aardappelen in de bewaring op kieming.

Vermindering aardappelopslag
Toepassing van Royal MH leidt tot vermindering van het aantal opslagplanten in het volggewas. Het effect is onder meer afhankelijk van het aardappelras en het jaar van toepassing. Om een volledige bestrijding te verkrijgen kan het soms noodzakelijk zijn nog aanvullende bestrijdingsmaatregelen te treffen in het gewas volgend op de teelt van aardappelen.

Toepassing in zaaiuien, zilveruien, picklers, 2e jaars plantuien, zaai- en plantsjalotten en knoflook
Voor het tegengaan van spruitvorming bij zaaiuien, zilveruien, picklers, 2e jaars plantuien, zaai- en plantsjalotten en knoflook dient Royal MH door middel van een gewasbehandeling in het veld te worden toegepast aan het einde van de groeiperiode. Het meest geschikte tijdstip van toepassing is als het loof begint te strijken (vuistregel 10% gestreken). Na de toediening is over een periode van 2 weken een nog groen gewas met voldoende sapstroom nodig voor een goede opname. Doordat het middel door het loof opgenomen moet worden, dient het na bespuiting nog minimaal 10 uur droog te blijven. Na behandeling kan de bewaarperiode zonder bezwaar met 1 à 2 maanden worden verlengd.

Brochure

Klik hier voor de Royal MH brochure met meer informatie over de toepassing en het etiket.

Neem voor meer informatie contact op met UPL.